Floriade

Practice what you preach!

Dat is exact wat we tijdens de Floriade Expo 2022 hebben gedaan met GroenCollectief Nederland!

Doel

Ons doel was de positionering van GroenCollectief Nederland en het ‘klimaatverhaal’ bij zoveel mogelijk mensen ‘tussen de oren’ te krijgen. Dit hebben we kunnen bewerkstelligen middels het thema dat tijdens de Floriade centraal stond;  ‘Growing Green Cities’.

 

Wat is er aan de hand?

De volgende afbeelding was leidend in ons verhaal en het daarop aansluitende ontwerp van de inzending.

In onze groene stad, die te vinden was op ‘Green Island’, hebben we kunnen laten zien waar wij, als aangesloten groenbedrijven van GroenCollectief Nederland, mee bezig zijn en welke kennis we in huis hebben.

Iedere afzonderlijke partner binnen ons collectief had te mogelijkheid klanten uit te nodigen op de Floriade. In een zelf gecreëerde omgeving kon men laten zien wat de mogelijkheden binnen een groene stad zijn en wat we tot op heden al hebben kunnen realiseren. De cijfers laten zien dat dit geslaagd is!

Kennisdelen & samenwerking

Wij hebben aangetoond dat kennisdeling en samenwerking loont. Of het nu ging om het verzorgen van elkaars gasten of het doorverwijzen naar eenieders bedrijven. Ook de samenwerking met Tuinbranche Nederland, Koninklijke VHG en met de organisatie van de Floriade hebben wij als een meerwaarde ervaren. Evenals de samenwerking met de sponsoren die onze inzending mede mogelijk hebben gemaakt.

Terugblik

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Om wateroverlast nu en in de toekomst te voorkomen is het belangrijk dat we maatregelen nemen. Wij laten u een aantal innovatieve en creatieve mogelijkheden zien waarmee klimaatvriendelijk groen voor iedere tuin binnen handbereik ligt. Samen met u gaan we de uitdaging aan om het regenwater niet langer af te voeren naar het riool maar om het daar te houden waar het valt.

De directieleden van de 7 aangesloten bedrijven kijken met trots en vol tevredenheid terug op de deelname aan deze editie van de Floriade. Dus, wat GroenCollectief Nederland betreft, op naar een Floriade Expo 2032!

Klimaat paviljoen

Wanneer u onze inzending betreed stapt u direct in een groene oase waar u ook ons duurzame paviljoen aantreft. Het design van het paviljoen is gebaseerd op openslaande armen, die voorzien zijn van grote glazen gevels. Hierdoor kijkt u vanuit ons paviljoen over onze duurzame tuin en het prachtige oerbos recht tegenover onze inzending. Bij mooie dagen kunnen de glazen gevels volledig worden geopend, waardoor binnen en buiten samenkomen tot één groen geheel.

Groene Wanden & Daken

Water

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Om wateroverlast nu en in de toekomst te voorkomen is het belangrijk dat we maatregelen nemen. Wij laten u een aantal innovatieve en creatieve mogelijkheden zien waarmee klimaatvriendelijk groen voor iedere tuin binnen handbereik ligt. Samen met u gaan we de uitdaging aan om het regenwater niet langer af te voeren naar het riool maar om het daar te houden waar het valt.

Beplantingsconcept

Kleurrijke beplantingsconcepten als Vitaalgroen en Prairiebeplanting stimuleren en vergroten de biodiversiteit en de belevingswaarde van tuin, park en woongebieden. Het klinkt eenvoudig: de natuur centraal stellen en de juiste plant op de juiste plaats zetten. Met een goed beplantingsconcept is het dat ook. Bekijk de verschillende mogelijkheden die wij hebben toegepast en laat u inspireren!

 

Kwalitatief goede groeiplaatsen reguleren water-, voeding- en zuurstoftoevoer. Basiselementen voor een gezonde groei van bomen en planten. Een gezonde groeiplaatsvoorziening is niet alleen van belang voor de bomen en beplanting zelf maar voor alles daaromheen.

Circulaire materialen

Onze inzending is zo opgebouwd dat deze in zijn geheel is te kopiëren of te verplaatsen naar een andere locatie. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam en her te gebruiken.

Floriade partners

Instagram

BOOMBAK met inheemse meerstammige in cortènstalen bak van @furns_streetfurniture #klimaatexpo #boombak #regenwaterafkoppelen #wateropslag #maar35cmafgraven #ideaal #voorentrees #enpleinen ...

GEVELGROEN met ondergronds systeem zichtbaar gemaakt 🌺 #gevelgroen #boombak #wateropslag #circularity #hittestress #klimaatadaptatie #klimaatoplossingen ...

Onze stand op de @nationaleklimaatexpo 🌳 #gevelgroen #boombak #wateropslag #circularity #hittestress #klimaatadaptatie #klimaatoplossingen ...

Een impressie van onze stand op de @nationaleklimaatexpo 🌳 Interesse in onze BOOMBAK of GEVELGROEN? Neem contact met ons op via www.groencollectiefnederland.nl #nationaleklimaatexpo #gevelgroen #boombak #hittestress #oplossingen #vergroenen #biodiversiteit #klimaatadaptatie ...