Floriade

Floriade

Deze zomer opent De Floriade haar poorten in Almere voor de EXPO van 2022. Op de Floriade EXPO 2022 zullen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen tonen.

Los van alle inspirerende snufjes en innovaties is het ook een prachtig terrein om te genieten van alle pracht en praal. Denk aan veel in-bloei-staande tuinen, inspirerende arboretum en afwisselende kunst en cultuurprogramma’s. Groencollectief Nederland neemt hier aan deel met onze eigen duurzame en innovatieve inzending op kavel 16:

Practice what you preach!

Wij laten zien hoe stedelijk gebied en groen samen kunnen gaan, hoe u groen in de stad kunt ervaren én wat er allemaal mogelijk is als het gaat om slimme oplossingen voor groene daken & wanden en het infiltreren van hemelwater op innovatieve en creatieve wijzen. We kiezen voor beplantingsconcepten die een fantastische bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Hier krijgt hittestress geen kans! Een bezoek aan onze inzending is een vernieuwende, inspirerende en bloeiende beleving.

 

GroenCollectief Nederland presenteert op de Floriade 2022 in Almere een duurzame, circulaire, klimaat adaptieve en innovatieve inzending die toepasbaar is in iedere particuliere tuin, bedrijfstuin, gemeenteplantsoen, tuinen en groen van woningcorporaties maar ook op het schoolplein, op de golfclub en bij een horecagelegenheid.

 

We laten onze bezoekers ervaren hoe belangrijk natuur is en dat stedelijk gebied en groen goed samen kunnen gaan. Onze oplossingen zijn op iedere schaal toepasbaar in zowel tuinen als plantsoenen. Kortom een voor iedereen realiseerbare inzending, vandaar de naam; Practice what you preach!

 

Klimaat paviljoen

Wanneer u onze inzending betreed stapt u direct in een groene oase waar u ook ons duurzame paviljoen aantreft. Het design van het paviljoen is gebaseerd op openslaande armen, die voorzien zijn van grote glazen gevels. Hierdoor kijkt u vanuit ons paviljoen over onze duurzame tuin en het prachtige oerbos recht tegenover onze inzending. Bij mooie dagen kunnen de glazen gevels volledig worden geopend, waardoor binnen en buiten samenkomen tot één groen geheel.

Groene Wanden & Daken

Ons klimaatpaviljoen is prachtig ingericht met groene wanden. Met de inzet van innovatieve groensystemen met unieke voordelen en eigenschappen bouwen we aan een betere en gezonde leefomgeving. De toegevoegde waarde van groen heeft een directe invloed op de omgeving met een meerwaarde voor het klimaat, vastgoed, esthetiek, gezondheid en welbevinden.

Op het klimaatpaviljoen ligt een groen dak met de mogelijkheid tot waterberging. ‘Wild Flower’ vegetatiematten zorgen voor een mooie groene ‘finishing touch’ en draagt daarmee bij aan nog meer biodiversiteit!

Water

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Om wateroverlast nu en in de toekomst te voorkomen is het belangrijk dat we maatregelen nemen. Wij laten u een aantal innovatieve en creatieve mogelijkheden zien waarmee klimaatvriendelijk groen voor iedere tuin binnen handbereik ligt. Samen met u gaan we de uitdaging aan om het regenwater niet langer af te voeren naar het riool maar om het daar te houden waar het valt.

Beplantingsconcept

Kleurrijke beplantingsconcepten als Vitaalgroen en Prairiebeplanting stimuleren en vergroten de biodiversiteit en de belevingswaarde van tuin, park en woongebieden. Het klinkt eenvoudig: de natuur centraal stellen en de juiste plant op de juiste plaats zetten. Met een goed beplantingsconcept is het dat ook. Bekijk de verschillende mogelijkheden die wij hebben toegepast en laat u inspireren!

 

Kwalitatief goede groeiplaatsen reguleren water-, voeding- en zuurstoftoevoer. Basiselementen voor een gezonde groei van bomen en planten. Een gezonde groeiplaatsvoorziening is niet alleen van belang voor de bomen en beplanting zelf maar voor alles daaromheen.

Circulaire materialen

Onze inzending is zo opgebouwd dat deze in zijn geheel is te kopiëren of te verplaatsen naar een andere locatie. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam en her te gebruiken.

Floriade partners

Instagram