Over ons

Wie zijn wij?

Groencollectief Nederland is een landelijk samenwerkingsverband van regionaal opererende zelfstandige bedrijven, allen toonaangevend op het gebied van professionele groenvoorziening. Wij maken het verschil door onze regionale kracht – met de focus op klanttevredenheid en resultaat – te combineren met een landelijke dekking. Door effectieve samenwerking op het gebied van kennisdeling, innovatie en inkoop zijn wij een sterke partner voor de overheid, instellingen en het bedrijfsleven.

Partners

Groencollectief Nederland is een landelijk samenwerkingsverband van regionaal opererende zelfstandige groenbedrijven bestaande uit de volgende partners:

Regio Noord

Groenvoorziening
A.J. van der Werf

Met vakmanschap, kennis, liefde voor het vak en een eigentijdse benadering is Van der Werf uit Bedum al 80 jaar actief in de groenvoorziening. Onze professioneel ingerichte organisatie is gefundeerd op de kernwaarden van een familiebedrijf.

We zijn innovatief, signaleren trends en spelen daarop in. Groenvoorziening A.J. van der Werf B.V. geldt als een van de meest allround opererende groenvoorzieningsbedrijven in Noord-Nederland. Wij zijn uw partner als het gaat om aanleg, beheer en onderhoud van groene buitenruimtes. Of het nu om particuliere opdrachtgevers gaat, of om opdrachten van overheidsinstanties, natuurorganisaties, bedrijven of instellingen: onze goed geschoolde, ervaren medewerkers staan voor u klaar! Zo hebben we dat al meer dan 80 jaar gedaan en zo blijven we dat ook in de toekomst doen.

Contactpersoon:
Rob van der Werf

Telefoonnummer:
050-3012500

 

GroenCollectiefNL-18
GroenCollectiefNL-20

Regio Noord-West

Stoop
groenvoorziening

Stoop Groenvoorziening werkt aan een verzorgde buitenruimte en is een dienstverlenend familiebedrijf dat een allround servicepakket aanbiedt op het gebied van groen in de openbare ruimte. Met gecertificeerd personeel, hoogwaardig materieel en een gezonde no-nonsense mentaliteit werkt de onderneming vol enthousiasme aan een mooie groene leefomgeving in de regio Noord-Holland. Of het nu om groenvoorziening, boomverzorging, waterbouw, baggerwerken of groenrecycling gaat; Stoop werkt!

Contactpersoon:
Raymond Slijkerman

Telefoonnummer:
0226-422844

Regio midden

DE ridder

De Ridder BV is een sportieve allround groenvoorziener met een passie voor onderhoud van golfbanen en een prettige woon- en leefomgeving voor íedereen. Bij (bedrijfs)tuinen en buiten sportterreinen verzorgen wij de aanleg, het beheer en onderhoud.

Al sinds 1926 staan bij familiebedrijf De Ridder inzet, vakkennis, flexibiliteit en productinnovatie centraal. Onze 90-jarige ervaring staat borg voor een optimale begeleiding van onze projecten. We investeren in een langdurige relatie met onze klanten waardoor wij onze werkwijze nog beter kunnen afstemmen op hun behoeften en wensen. Wij hebben een machinepark in eigen beheer, daarmee begrijpen wij de techniek achter het beheer van groen.

We focussen ons op de toekomst door te werken met vitaal groen, levende tuinen en we zijn actief betrokken bij de integrale duurzaamheid van producten en materialen die in de buitenruimte gebruikt worden. In alles wat we doen willen we toonaangevend zijn. Wij ontzorgen onze klant met duurzame en innovatieve oplossingen die inspelen op technologische en maatschappelijke veranderingen. Nu én in de toekomst!

Contactpersoon:
Frank de Ridder

Telefoonnummer:
0346-351880

 

GroenCollectiefNL-11
GroenCollectiefNL-24

Regio oost

Biljoen Groen & Liemers Hendriks 

‘Het groen en het buitenleven dichter bij de mensen brengen’, is onze visie. Dit realiseren wij door ontwerpen te maken voor toegankelijke buitenruimten die uitnodigend zijn. Optimaal genieten van het buitenleven is ons streven.

Wij maken een ontwerp waarin alle wensen en eisen worden meegenomen. Onze vakkundige hoveniers verzorgen vervolgens de aanleg. Wij werken bij voorkeur met duurzame, hoogwaardige materialen om de levensduur van een tuin/buitenruimte te verhogen.

Biljoen Groen & Liemers Hendriks verzorgt het grondwerk, de bestrating, de tuinverlichting en is specialist op het gebied van beplantingsplannen; wij verzorgen alle facetten die bij het renoveren van een buitenruimte komen kijken. Verder nemen wij bedrijven en instellingen het tuinonderhoud volledig uit handen. Onze klanten leunen al jarenlang vol tevredenheid op onze tuinexpertise.

Contactpersoon:
Jeroen Helming

Telefoonnummer:
026-3635683

Regio zuid-west

Brouwers groenaannemers

“Innovatie en duurzaamheid. Gericht naar de toekomst gaat groen een steedsbelangrijkere rol spelen. Zowel binnen als ook in de buitenruimte. Brouwers Groenaannemers verricht advies-, ontwerp-, aanleg- en beheerwerkzaamheden van groenprojecten en aanverwante cultuurtechnische en civiele werkzaamheden voor particulieren, bedrijven, instellingen en overheden.

Wij onderscheiden ons door de toegepaste combinatie van kennis en passie voor groen, flexibiliteit, servicegerichtheid én toegankelijkheid voor onze klanten. Met onze diverse specialisaties op het gebied van ecologie, extensieve groendaken, natuurlijk spelen en biodiversiteit zijn wij de geschikte partner voor onze klanten!”.

Contactpersoon:
Ronald Kusters

Telefoonnummer:
013-5159427

GroenCollectiefNL-17
GroenCollectiefNL-7

Regio zuid-oost

HERMAN VAESSEN

Herman  Vaessen Tuin | Boom | Groen maakt een groene toekomst toegankelijk voor overheden, bedrijven (zorg-)instellingen, woningcorporaties, scholen en particulieren.

Groen vervult een spilfunctie in gezondheid, leefbaarheid, welzijn, economie, klimaat en biodiversiteit. Daarom voelen we ons verantwoordelijk om snel die innovatieve brug te slaan tussen denken en doen. Dat zit in onze natuur. Daarom denken we ook meer en meer mee aan de voorkant. Van probleem via ontwerp, aanleg en onderhoud naar oplossingen voor wateroverlast, droogte, hittestress, klimaat en een tekort aan biodiversiteit.
Niet afwachten maar vandaag handelen voor morgen.

Van ecologische stadstuin en biodiverse rotonde tot boomverzorging in het buitengebied en van bloemrijke borders tot het afkoppelen, bergen en infiltreren van hemelwater in stedelijk gebied.
En zelfs van het volledig vergroenen van een wijk tot het ontwikkelen van een multifunctioneel klimaatplein; we maken van de openbare ruimte een plek waar mensen graag verblijven en bewegen.

Groen geregeld!
Voor wie we ook werken, we maken de duurzaamste oplossingen toegankelijk.

Contactpersoon:
Ralf Vaessen

Telefoonnummer:
077-4651708

 

Regio west

WEVERLING GROENPROVIDERS

Weverling Groenproviders brengt stad en land tot leven. Een visie die wij uitdragen en een visie die ons verbindt. Als professioneel familiebedrijf zetten wij ons dagelijks met zo’n 100 gekwalificeerde medewerkers in voor een groene buitenruimte. Naast groenadvies en -ontwerp houden wij ons bezig met groenonderhoud en – aanleg, dak- & gevelgroen, boomverzorging, begraafplaatsen & crematoria en groene schoolpleinen.

Elk project is uniek, met eigen uitdagingen. Tevens vinden wij het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij werken dan ook graag, naast ons eigen personeel, met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met 80 jaar ervaring helpen wij u graag aan een groene en gezonde leefomgeving.

Contactpersoon:
Bas Veldhuizen

Telefoonnummer:
0174-243665

 

 

GroenCollectiefNL-14