KLIMAATPAVILJOEN

Welkom in ons klimaatpaviljoen

Het design van dit paviljoen is gebaseerd op opengesperde armen. Wij vinden het fantastisch dat u onze inzending bezoekt en heten u van harte welkom!

Dit klimaatpaviljoen is opgetrokken uit Douglashout en betonelementen. Dankzij de glasgevels kijkt u vanuit het paviljoen direct uit over de duurzame tuin en het fraaie oerbos dat recht tegenover onze inzending ligt. Bij mooie dagen kunnen de glasgevels volledig worden geopend waardoor binnen en buiten samenkomen tot één groen geheel.

Groene Wanden

  • Ons klimaatpaviljoen is rijkelijk ingericht met groene wanden van onze partners Greeningup en Mobilane. Deze groene wanden dragen bij aan luchtzuivering en een goede akoestiek. Daarnaast bieden ze meerwaarde doordat ze bijdragen aan een prettige sfeer in de ruimte.Meer lezen over de groene wanden?
WhatsApp Image 2022-04-12 at 12.00.55 PM
nophadrain-illustratie-1-1

Groen Dak

Bovenop het paviljoen ligt een extensief lichtgewicht groendaksysteem met Vegetatiematten Sedum-Kruiden. In tegenstelling tot de standaard Sedumdaken hebben deze toegepaste systemen een hogere (bio)diversiteit (soortenrijkdom). Hierdoor zijn deze daken interessanter voor bijen, vlinders en andere kleine insecten. Daarnaast zorgt de hogere vegetatie voor meer beschutting waardoor ook vogels en/of kleine zoogdieren de daken bezoeken en soms zelfs gebruiken als nestgelegenheid. Met name door het gebruik van de ND SM-50 Substraatplaten in combinatie met een dun laagje substraat, kan er, ook op lichte dakconstructies, toch een groendak gerealiseerd worden met een (bio) diversere vegetatie.

De voordelen

Groendaken zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk in populariteit gestegen. Logisch, want inmiddels zijn de voordelen van groendaken bewezen:

  • De vegetatie en de vegetatiedragende laag houdt het regenwater vast en zorgt voor een vertraagde afvoer van het regenwater. Hierdoor worden de riolen niet in één keer belast met een grote hoeveelheid water tijdens piekbuien.
  • Groenedaken zorgen voor biodiversiteit en creëren een aantrekkelijke leefomgeving voor diverse dieren en insecten.
  • Een Sedumdak zorgt voor verbetering van de luchtkwaliteit doordat fijnstof en CO2-worden opgenomen.
  • Groendaken verhogen de levensduur van de dakbedekking.
  • Groendaken gaan onder andere het hitte-eilandeffect tegen. In tegenstelling tot betonnen daken zetten groendaken de zonne-energie niet volledig om in warmte-energie. Daarnaast wordt er door de verdamping waterdamp geproduceerd. Dit zorgt voor een verkoelend effect op de omgeving. Tevens worden omgevingsgeluiden gedempt door de vegetatie.
  • Werken en leven in een groene omgeving heeft op de mens een ontspannende invloed en zorgt voor minder stress en meer rust vanwege haar natuurlijke uitstraling.
  • Een groendak past beter in het landschap en biedt ook esthetisch meer waarde.
  • De combinatie van een groendak met zonnepanelen zorgt voor een efficiëntere omzetting van energie. De zonnepanelen hebben een hoger rendement.

Partners