VLONDERS

 

De vlonders die u op de vloer van deze inzending aantreft zijn Thermo Essen Vlonders. Thermo essen is ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het gebruikte Essenhout wordt uitsluitend uit Europa aangevoerd en heeft dus een kleine ecologische voetafdruk. Omdat deze boomsoort in Europa trager groeit dan in Amerika, heeft dit hout tevens een verhoogde stabiliteit en is het leverbaar met een PEFC-label.

Het hout wordt door middel van stoom verwarmd tot een temperatuur van minimaal 215°C. De stoom zorgt ervoor dat het hout niet scheurt of barst, waardoor het hout een verhoogde duurzaamheid en een betere weerstand tegen houtrot en vocht krijgt.

Na de behandeling is het thermohout te vergelijken met een tropische hardhoutsoort uit duurzaamheidsklasse I. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke kleur. Niet voor niets is het geschikt voor buitentoepassingen.

Uiterlijke kenmerken: Thermo Essen heeft een mooie houttekening met een egaal donkerbruine kleur. Geolied zal de natuurlijke, warme uitstraling behouden blijven. Onbehandeld en blootgesteld aan weersinvloeden zal het hout na verloop van tijd mooi vergrijzen.

Bijzonderheden: Thermo essen heeft 25% meer geluid- en warmte-isolatie dan niet thermisch gemodificeerd hout en is het 30% vuurbestendiger dan gewoon hout. Thermo essen wordt geleverd in terrasdelen en gevelbekleding.

De oplossingen die wij hier laten zien zijn toepasbaar in iedere particuliere tuin, bedrijfstuin, gemeenteplantsoen, groen van woningcoöperaties maar ook op het schoolplein, de golfclub en bij een horecagelegenheid. Meer lezen over de toegepaste verharding in onze Groene kamer?

 

Meer lezen over de beplanting in onze Groene Kamer?

Partners