Nationale Klimaat Expo

GEVELGROEN

De welbekende Groene Gevel; inmiddels een must in onze stedelijke gebieden. Het geavanceerde GEVELGROEN concept van Groencollectief Nederland beschikt over een ondergrondse, modulaire waterberging. Door dit innovatieve systeem van waterberging kan de gevelbeplanting zonder extra watergeven.

 

Het innovatieve GEVELGROEN systeem wordt eenvoudig geplaatst. Hemelwater van het dak wordt middels de regenpijp direct gekoppeld met de waterberging. Om het (kant-en-klare) systeem te installeren hoeft slechts 85 cm onder maaiveld uitgegraven te worden.

 

De waterberging is ontwikkeld in samenwerking met New Urban Standard. In de bak zitten Permavoid® Capillaire Irrigatie Units voor het bergen van het water. Dankzij de capillaire conen kan de plant het water gemakkelijk opnemen. Daarnaast wordt de capillair werkende grond van New Urban Standard toegepast.

 

De waterberging is gemaakt van afval polypropyleen, voldoet volledig aan de eisen van het cradle to cradle principe en is met een levensduur van 100 jaar buitengewoon duurzaam. Het modulaire GEVELGROEN  systeem is 140 cm breed tot 500 cm hoog en kan gekoppeld worden voor diverse wandbreedtes.

 

 

 

 

gevelgroen-2
na voor

Klimplanten

Wij werken exclusief met ‘van der Starre’ klimplanten. Deze planten zijn chemievrij geteeld. Ultiem genieten van groen zonder dat het milieu op enige wijze belast is geraakt! De constructie aan de gevels is vervaardigd van hoogwaardig, verzinkt staal en is herbruikbaar.

 

Het hele jaar door een groen beeld? En bloemen in het seizoen? Met het assortiment klimplanten van ‘van der Starre’ kan er eindeloos gevarieerd worden. Door te combineren wordt een monocultuur voorkomen en wordt de diversiteit in het plantenrijk gewaarborgd.

 

Een gevarieerd assortiment met een grote  verscheidenheid bloemen en vruchten is (met name voor insecten en vogels in de stad) nodig voor voedsel. Op deze manier dragen wij bij aan de essentiële biodiversiteit.

 

BOOMBAK

De welbekende Groene Gevel; inmiddels een must in onze stedelijke gebieden. Het geavanceerde GEVELGROEN concept van Groencollectief Nederland beschikt over een ondergrondse, modulaire waterberging. Door dit innovatieve systeem van waterberging kan de gevelbeplanting zonder extra watergeven.

Het systeem van de BOOMBAK is vergelijkbaar met het GEVELGROEN concept; het hemelwater van het dak wordt verbonden met een ondergrondse waterberging. Het grote voordeel van dit systeem is dat er slechts 35 cm uitgegraven hoeft te worden voor bijvoorbeeld een
meerstammige boom. Op locaties met kabels en leidingen in de grond kan er nu, op eenvoudige wijze, toch vergroend worden!

 

De bodemloze BOOMBAK wordt direct op de waterberging geplaatst. De boom en de (inheemse) beplanting kunnen in droge periodes putten uit een groot circulair waterreservoir en hoeven aanzienlijk minder voorzien te worden van extra water. Een flinke besparing op het boomonderhoud! Onze BOOMBAKKEN worden lokaal geproduceerd en zijn in diverse materialen verkrijgbaar.

 

Bomen creëren schaduw en koelen af, halen CO2 uit de lucht en geven zuurstof af. Bomen en beplanting verbeteren de biodiversiteit door de aantrekkingskracht op vogels en insecten. Een vergroeningsmogelijkheid voor diverse locaties is nu binnen handbereik!

boombak
na voor