Koers

Halfverhardingen kunnen bijdragen aan een actief klimaatbeleid. Door hun koele toplaag zijn halfverhardingen namelijk ongevoelig voor temperatuurveranderingen en houden ze op die manier de temperatuur in balans. Daarnaast zijn ze waterdoorlatend, waardoor de kans op overstromingen aanzienlijk wordt verkleind. Ook houden halfverhardingen water vast, waar de natuur uit kan putten in de perioden van langdurige droogte.

Unieke Koersmix verhardingen

Wat Koersmix onderscheidt van andere halfverhardingen in de branche zijn de volgende eigenschappen:

 • zelfherstellend vermogen;
  hogere erosiebestendigheid;
  hogere draagkracht;
  onderhoudsarm;
  rolstoelvriendelijk;
  minder onkruidingroei;
  scheuren niet (bv. door de groei van boomwortels);
  lucht- en waterdoorlatend.

Eén van de Koersmix verhardingen is KoMex®. Dit product is uitermate geschikt voor halfverhardingspaden in recreatieve omgevingen waar hoge eisen worden gesteld aan kleurstelling en uitstraling. KoMex® is verkrijgbaar in de kleuren:

 • naturel;
  geel;
  rood;
  antraciet.

De jongste loot aan de Koersmix stam is KoMex® BIO , die is voorzien van een plantaardig bindmiddel.

Referenties

Hier vindt u referentieadressen van door ons aangelegde fiets- en wandelpaden.

 

Tot slot

Al onze halfverhardingen zijn in eigen beheer ontwikkeld, met daarbij als belangrijke aandachtspunten: milieutechnische eigenschappen, kwalitatief een goed product en duurzaamheid. Om KoMex goed tot zijn recht te laten komen is zorgvuldigheid bij het aanbrengen van het grootste belang. Zie hiervoor ons verwerkingsvoorschrift halfverhardingen. Voor alle halfverhardingen geldt dat ze niet het gehele jaar keihard zijn. In de winter is er altijd een periode dat de toplaag onder invloed van de weersomstandigheden wat zachter kan worden. Wij adviseren om na de eerste winter de paden af te walsen, zodat de toplaag weer goed verdicht wordt, verder vragen de paden weinig onderhoud. De paden hebben een natuurlijke uitstraling en zijn tevens voor hergebruik geschikt. Welk materiaal u ook kiest; halfverharding, klinkers of tegels, houdt er rekening mee dat paden die weinig belopen worden of erg donker en vochtig liggen, sneller last zullen krijgen van algengroei.

Indien u bijkomende vragen heeft of een monster wilt ontvangen, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Wilt u een kijkje nemen naar het productblad van KoMex®, klikt u dan hier .