Realisatie daktuin MFA

Voor MFA heeft Groencollectief Nederland de aanleg verzorgd van een daktuin. Naast de decoratieve functie is in het ontwerp ook rekening gehouden met de klimaatbeheersing van het gebouw.

Wens

Het ontwerpen en aanleggen van een daktuin vergt veel kennis en ervaring. Naast een decoratieve functie kan een daktuin ook bijdragen aan de architectuur of klimaatbeheersing van een gebouw of een recreatieve functie hebben. In grote steden zijn ruimtes voor tuinen vaak schaars, waardoor een daktuin vaak de enige mogelijkheid is om een tuin aan te kunnen leggen.

Ook waterberging middels een daktuin heeft voordelen, met name beperking van waterafvoer op gemeentelijk HWA, koeling van gebouwen en bestrijding van stedelijke hitte-eilanden.

Resultaat

De leden van het landelijk samenwerkingsverband van regionaal opererende zelfstandige ondernemers Groencollectief Nederland, beschikken over de kennis en kunde om een dakoppervlak optimaal te benutten om een smaakvolle en functionele daktuin te kunnen bieden. Er is vaak meer mogelijk dan je zou denken op het gebied van materiaalkeuze, inrichting, verlichting en beplanting.

image