Paleisbrug

Paleisbrug; deskundige aanleg en onderhoud vaste planten. Een project in samenwerking met Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Wens

De paleisbrug verbindt het oude stadscentrum met het Paleiskwartier. Deze brug is ontworpen door Benthem Crouwel Architecten. Op deze 250 meter lange fiets- en voetgangersbrug is een eigentijds park gerealiseerd, dat is geïnspireerd op het Highline park in New York. De beplanting heeft een kunstmatige standplaats. Er kan met recht gesproken worden over een intensieve daktuin. Om de beplanting tot volle wasdom te kunnen laten komen is een speciale opbouw geëngageerd, zodanig dat voldoende water en voedingsstoffen voor de planten beschikbaar zijn.
Het beplantingsplan is opgesteld door Piet Oudolf, wereldwijd bekend om zijn typische stijl van sfeer creëren met beplanting. Piet Oudolf stond ook aan de wieg van het beplantingsplan voor het Highline park. Zo zijn in de beplanting drie zones met een geheel eigen sfeer te onderscheiden op de Paleisbrug.

Resultaat

Groencollectief Nederland heeft zich de laatste jaren zeer nadrukkelijk toegelegd op het realiseren van beplantings-concepten en dit heeft geresulteerd in de uitvoering van dit project. Wij zijn uitgegroeid tot een expert op het gebied van vaste planten.