Nieuwelaar van der Mee

Tuinplanten

Nieuwelaar- van der Mee Tuinplanten is een Handelskwekerij gevestigd in Haaren en Boxtel (Noord-Brabant). Wij kweken op 8 hectare tuinplanten en daarnaast maken wij beplantingslijsten van hoveniers, grootgroenvoorzieners en gemeentes compleet.

Brouwers Groenaannemers (lid van GroenCollectief Nederland)  is één van onze grootgroenvoorzieners klanten. Middels hen hebben wij de mogelijkheid gekregen om een bijdragen te leveren aan de Floriade. Onze bijdrage aan de Floriade is dan ook het aanleveren van de planten. welke GroenCollectief Nederland gaat beplanten in Almere.

 

Als toeleverancier van het groen vinden wij het belangrijk dat Nederland groener wordt. Met de huidige opkomst van de verstedelijking is de urgentie van het groener maken van de wereld hoog. De bewustwording van de natuur moet hoger in het vaandel staan. De buitenruimtes worden kleiner, waardoor er beter nagedacht moet worden over het aanleggen van de tuin en de implementatie van groen daarin.
De Floriade is hiervoor de uitgekozen plek om de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van de allesomvattende tuin de presenteren. Te denken vanuit ons vakgebied, meer groen; meer planten, minder tegels, vergroten biodiversiteit, betere klimaatbeheersing, optimaal gebruik van water in de bodem en daaromheen.

 

Bij GroenCollectief Nederland hebben ze  bij het ontwerp nagedacht over verschillende type tuinen. Voorbeelden hiervan zijn: Daktuin, Vlindertuin, Tuinkamer, Binnentuin en het Berkenbosje. Bij de plant keuze is bepalend geweest dat er gebruikt wordt gemaakt van drachtplanten welke van vroeg voorjaar tot laat in het najaar aanbod hebben van nectar. Om zo de biodiversiteit te optimaliseren.  Het samenstellen van de beplantingslijst is hetgeen waar wij ons optimaal voor in hebben gezet.

 

Nieuwelaar- van der Mee zet zich graag in voor initiatieven zoals de Floriade, vandaar dat wij ook een groot gedeelte van het aanbod tuinplanten sponseren.

IMG_2031-scaled
IMG_8782-2-scaled