Nieuwe tuin zorggroep

Groencollectief Nederland heeft in samenspraak met zorgcomplex De Witte Steen (onderdeel van Zorggroep Noord-Limburg) op het Auxiliatrixpark in Venlo een 3D beplantingsplan ontworpen voor de aanleg van een gezamenlijke tuin op het complex.

Wens

In de tuin is het kleurrijke en verrassende beplantingsconcept Vitaal Groen toegepast. Dit plantenconcept stimuleert enerzijds de biodiversiteit, maar vergroot ook de belevingswaarde in de gezamenlijke tuin. Het plantassortiment bestaat uit speciaal geselecteerde vaste planten, zoals varens en siergrassen toegepast in combinatie met heesters. De juiste plant op de juiste plaats en daarmee de natuur centraal stellen.

 

Resultaat

Samen met de opdrachtgever evenals de bewoners/vrijwilligers en familieleden is de beplanting uitgezet in de gezamenlijke tuin. De voorbereiding van de (grondbewerking en bemesting) is verzorgd door Herman Vaessen, een van de partners van Groencollectief Nederland. Een prachtig project waar alle betrokkenen een prettig (groen) gevoel aan over hebben gehouden!

image