Nieuwe inrichting schoolplein

Biljoen Groen & Liemers Hendriks, een van de partners, heeft in samenspraak met Het Marianum College te Groenlo de opdracht gekregen voor het herinrichten van het schoolplein. Een omvangrijk project.

Wens

Het ontwerpen en aanleggen van een nieuw schoolplein bij het Marianum College. In het ontwerp is voornamelijk aandacht besteed aan de soort bestrating, verlichting en de praktische aspecten als een ´routing´ met voldoende parkeermogelijkheden voor fietsen. Een intensief en vernieuwend (groen) project.

Resultaat

Een omvangrijk project waarbij we samen met andere branche-gerelateerde bedrijven gewerkt hebben naar een praktisch en vernieuwend resultaat waarbij ook duurzaamheid een rol heeft gespeeld. Bestaande monumentale bomen zijn in het ontwerp behouden en de bibliotheek is meer geïntegreerd. Middels zogeheten lavakoffers welke ondergronds zijn geplaatst, wordt het regenwater gezuiverd en de afvoer van het hemelwater vertraagd. Er is gebruik gemaakt van hoogteverschillen, kunst en de groene beplanting zorgt voor een mooi contrast met het Cortenstaal en de betonelementen.

image