Herinrichting speelplaats

Deze basisschool, aangesloten bij een scholengemeenschap in Midden-Limburg, heeft samen met Groencollectief Nederland een plan ontworpen voor de herinrichting van het schoolplein.

Wens

Een prettige buitenruimte creëren zodat kinderen de mogelijkheid krijgen tot sporten, spelen, ontdekken, leren en ontspannen. De wens vanuit de gemeente om de gebouwen en verharding geheel te ontkoppelen van het gemeentelijk riool, is in het ontwerpplan meegenomen.

Resultaat

Door een van onze ontwerpers binnen Groencollectief is een plan ontworpen waarin bestaande speeltoestellen zijn geïntegreerd in de nieuwe inrichting. Voor de onderbouw is hierbij een verkeersplein gerealiseerd alsmede een grote klimtoren en verschillende hinkelcircuits.

Voor de bovenbouw is onder andere een multifunctioneel kunstgras sportveld, een klimwand, een toneelplaats en een kruidentuin aangelegd.

De groene en natuurlijke uitstraling van het geheel wordt gerealiseerd door toepassing van VitaalGroen in beplantingsvakken met een afscheiding van Robinia palen. Bestaande grote bomen zijn gerespecteerd in de plannen en zorgen voor een volwassen beeld.

Tot slot is de gehele hemelwaterafvoer in een educatief afwateringsplan gepresenteerd aan de opdrachtgever en vervolgens ook daadwerkelijk toegepast. Water wordt hier zichtbaar en meetbaar op verschillende manieren geïnfiltreerd in de bodem van het eigen terrein.

Zie link voor het educatief afwateringsplan:

image