Groen Gemeentehuis

Gemeente Peel en Maas heeft Groencollectief Nederland benaderd voor het ontwerpen van een totaal groen-interieur.

In Gemeente Peel en Maas staat ´het Huis´. Het Huis (stadskantoor) is in 2016 gekozen tot het meest energie opwekkende stadskantoor van Nederland. Het Huis geeft energie in plaats van dat het energie verbruikt, zoals bij veel andere gebouwen wel het geval is. De ruimte wordt zeer efficiënt gebruikt, het klimaat is goed en interactie staat centraal. Bovendien is de inbreng van lokale ondernemers en inwoners bijzonder.

Wens

Groencollectief Nederland is al tijdens de ontwerpfase benaderd door Gemeente Peel en Maas om mee te denken over de invulling van het groen-interieur. Middels het aanbrengen van een ´Living Wall´ en de algehele beplanting in het stadskantoor wordt een prettige groenbeleving gecreëerd.

Resultaat

In samenwerking met Mobilane® heeft Groencollectief Nederland gekozen voor een groene plantenwanden systeem; Mobilane® LivePanel. Deze ´Living Wall´ is een innovatief systeem voor groene plantenwanden. Naast het feit dat het goed is voor het milieu, denk aan fijnstofverbinding en afgifte van O2, biedt een groene wand een fraai aanzicht. De ultieme verticale groenbeleving!

Groencollectief Nederland heeft in samenwerking met interieurarchitecten de passende beplanting gekozen. In de keuze van de beplanting is rekening gehouden met de aanwezige lichtsterkte en het aangeboden assortiment (meer dan 40 plantsoorten).

Een innovatief project met een prettige samenwerking van alle partijen!

image