Bedrijfstuin met patio

Relatie

Een samenwerking met dit architectenbureau heeft geresulteerd in het professioneel inrichten en aanplanten van een patiotuin. Groencollectief Nederland heeft architectonisch groen gecreëerd om de beleving van de bedrijfscultuur in de buitenruimte optimaal te benutten.

Wens

Een inspirerende patiotuin waar het mogelijk is om te werken, pauzeren en tevens ruimte biedt voor het organiseren van zakelijke aangelegenheden.

Resultaat

Voor het front van het nieuwe bedrijfspand is gekozen voor het innovatieve en kleurrijke plantenconcept; VitaalGroen. Om een rustig, verzorgd beeld te geven en het onderhoud te minimaliseren, is er gebruik gemaakt van één soort siergrassen. De grassen zijn het hele jaar aantrekkelijk; in de lente frisgroene pollen die een volledig gesloten plant vak vormen. Medio zomer verschijnen er goudbruine bloeiaren. In de late herfst verkleuren de grassen naar goudgeel, waarna ze in de winter langzaam afsterven.

Met de inrichting van de patiotuin zijn materialen die tijdens de verbouwing van het bedrijf zijn behouden opnieuw hergebruikt. De driehoekige vormen van de spanten komen terug in de vormen van de patiotuin. Door de vele transparante glazen wanden in het bedrijfspand, is er vanuit alle zijden zicht en toegang tot de patio.

Duurzaamheid komt in dit project optimaal tot zijn recht. Materialen als rondgaand pad van houtcomposiet vlonderplanken en Oud Hollandse tegels in de ´verknipte´ driehoekige terrassen geven de patiotuin tevens een speelse uitstraling. Maar ook verhoogde plantvakken gemaakt van Cortenstalen strips en voorzien van groenblijvende bodembedekkers maken het ´plaatje´ compleet.