Het Nachtegaalplein te Nijmegen wordt momenteel door Biljoen Groen & Liemers Hendriks  omgetoverd tot een parkje waar de mensen uit de buurt elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten. Het plein is cultuurhistorisch een belangrijk element als beschermd stadsgezicht. De baksteenarchitectuur van een typische tuinwijk is uitgangspunt bij het ontwerp van de buitenruimte. De keuze van de bestrating sluit hier volledig bij aan.

Er wordt een picknicktafel en een picknickplateau geplaatst, alsmede een grasveld bestemd voor sport en spel. Verder komen er zes verhoogde elementen, met randen op zithoogte. Vijf elementen zijn ingevuld met beplanting en de zesde heeft een verhoogd maaiveld in dezelfde vorm.

Er is een hoog niveau beplanting gewenst, “vitaal groen”. Er wordt uitgegaan van een gevarieerd beeld met een mooi kleurenpalet. In verband met uitzicht vanuit de woningen is er gekozen voor lage beplanting met als uitzondering kleine hoogteaccenten.